Скріншот з відео

"Паша Мерседес" посварився з журналістами і збирає завтра людей у Лаврі (відео)

Митрополит Павло запевнив вірян, що проводитиме службу в Києво-Печерській Лаврі й у четвер, 30 березня. Щоправда, сьогодні, 29 березня, ченці УПЦ МП мають остаточно покинути території святині. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Якщо виганять, то Бог їм суддя", — заявив намісник Києво-Печерської Лаври. 

Він наголосив, що попри вимогу покинути стіни монастиря, служба триватиме весь час, тому митрополит Павло запросив вірян і завтра приходити на "молитвене стояння".

Тоді у Павла поцікавилися, чому монахи МП вивозили майно, якщо ніхто не виїжджатиме з Лаври.

"Тому, що своє вивозять… Ви ж, коли переїжджаєте на другу квартиру, вивозите? Вивозите… Масово ніхто нічого не вивозить, от ви цією брехнею займаєтеся, вводите людей в оману", — відповів митрополит.

Нагадаємо, 29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

У вівторок, 28 березня, Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.03.2023 13:58