Пекін погодився на додаткові санкції ООН щодо КНДР

08 ВЕРЕСНЯ 2017 14:36

Китай погоджується з необхідністю прийняття з боку ООН додаткових заходів проти Північної Кореї після її недавнього ядерного випробування, але одночасно домагається діалогу для врегулювання кризи на Корейському півострові, повідомляє TrueUA з посиланням на Reuters  

«Враховуючи нові події на Корейському півострові, Китай погоджується з тим, що Раді Безпеки ООН слід відповісти подальшими кроками і прийняти необхідні заходи», - заявив у четвер журналістам міністр закордонних справ Китаю Ван І.  

Він також додав, що разом з новими заходами слід намагатися відновити діалог.  

«Будь-які нові санкції, прийняті міжнародним співтовариством проти КНДР, повинні служити меті згортання ядерних і ракетних програм Північної Кореї, одночасно сприяючи відновленню діалогу і консультацій», - підкреслив глава китайського МЗС.  

Раніше ЗМІ писали, що в Пекіні вже сумніваються з приводу застосування нових економічних санкцій проти Північної Кореї і кажуть, що стримувати Пхеньян не є єдиною відповідальністю Китаю.  

А постійний представник США в ООН Ніккі ХЕЙЛІ закликала Раду Безпеки прийняти максимально сильні заходи проти КНДР після її останнього ядерного випробування.

 

Політика, 08.09.2017 14:36