Пекін призвав Пхеньян перестати випробовувати «добру волю міжнародного співтовариства»

07 СЕРПНЯ 2017 12:32

Міністри закордонних справ КНР і КНДР зустрілися в Манілі на полях форуму АСЕАН. Інформує TrueUA з посиланням на Golos Ameriki.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І зустрівся в неділю зі своїм північнокорейським колегою ЛІ ЕН ХО на полях зустрічей по лінії АСЕАН на рівні міністрів в Манілі.   

Ван І повідомив, що призвав північнокорейського міністра виконувати резолюції ООН і перестати випробовувати «добру волю міжнародного співтовариства» ракетними запусками і ядерними випробуваннями.   

Голова МЗС КНР також відмітив, що рекомендував Північній Кореї використати підхід «подвійного призупинення» для послаблення напруженості на Корейському півострові, який включав би припинення північнокорейських ядерних випробувань і одночасне припинення спільних військових навчань США і Південної Кореї. Міністри десяти країн АСЕАН сподіваються, що США гратимуть значнішу роль в регіоні, і чекають, що їх попередження Північній Кореї заспокоїть Вашингтон.   

В той же час вони сподіваються захистити власні зв'язки з Пхеньяном.   

Міністри закордонних справ країн АСЕАН хочуть сприяти поліпшенню стосунків між Північною і Південною Кореєю, говориться в заяві, поширеній на засіданні в Манілі.   

Кожен з двох Корів претендує на увесь Корейський півострів, незважаючи на самоврядування Півночі і Півдня з 1950-х років.   

Хоча уряд США у своєму засудженні Північної Кореї за її ракетні і ядерні випробування спирається на підтримку значної частини азіатських країн, представник міністерства закордонних справ Філіппін відмовився встановити зв'язок із США. Філіппіни головують в АСЕАН цього року.

 

Світ, 07.08.2017 12:32