Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Пентагон назвав головну тему сьогоднішнього "Рамштайну"

У четвер, 13 червня, у Брюсселі відбудеться 23 зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Головна тема — посилення протиповітряної оборони.

Про це повідомила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу.

Посадовиця наголосила, що наразі для України протиповітряна оборона є пріоритетом, аби захиститися від повітряних атак країни-агресорки Росії.

"Це те, що їй потрібно — чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тож я впевнена, що це буде темою обговорення на завтрашньому засіданні UDCG", — сказала вона.

Водночас Сінгх зазначила, що поки не може надати жодної інформації щодо надання Україні системи Patriot.

"Щодо Patriot, то в то в мене немає жодних оголошень наразі", — зауважила посадовиця.

До того ж заступниця речника Міноборони США додала, що очільник Пентагону Ллойд Остін разом з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США уже прибув до Брюсселя. Там він також візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО в п’ятницю, 14 червня.

Що відомо про 23 засідання "Рамштайну"

Засідання "Рамштайну" відбудеться в межах зустрічі міністрів оборони країн-членів Північноатлантичного Альянсу. Згідно з програмою, 13 червня відбудеться і засідання у форматі "Рамштайн", і засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів.

15 червня міністри оборони країн Альянсу проведуть зустріч Північноатлантичної ради та Групи з ядерного планування.

Попереднє, 22 засідання Контактної групи з питань оборони України відбулось онлайн. Його присвятили посиленню протиповітряної оборони Києва та постачанню артилерійських снарядів. Крім того, окремі держави оголосили про пакети військової допомоги Україні.

Нагадаємо, 20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії країни Контактної групи з питань оборони України виділили 95 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави.

Він наголосив, що захист української держави підтримують всі 50 країн, які входять до Контактної групи. Також він додав, що вони й надалі надаватимуть Україні підтримку, якої вона потребує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2024 10:20