Сабріна Сінгх. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Пентагон закликає Конгрес США виділити допомогу Україні та Ізраїлю

Пентагон закликає Конгрес Сполучених Штатів Америки пакет допомоги для України та Ізраїлю. Це необхідно зробити для американської національної безпеки.

Таку заяву під час брифінгу зробила заступник спікера Пентагона Сабріна Сінгх.

"Ми закликаємо Конгрес ухвалити наш запит на додаткове фінансування, яке дозволить продовжувати підтримувати Україну та Ізраїль, та зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон", — сказала вона.

Сінгх наголосила, що для національної безпеки США важливо, щоб Конгрес якнайшвидше прийняв запит президента Джо Байдена про додаткове фінансування. За її словами, додаткове фінансування стане інвестицією у військово-промислову сферу США.

Наразі, зауважила Сінгх, Пентагон має недостатньо коштів для підтримки України. Саме тому адміністрація США запросила Конгрес.

"Ми знаємо, що Україна продовжує докладати зусиль, веде контрнаступ, їй потрібна постійна підтримка на регулярній основі. Тому ми знаємо, що потрібно й надалі задовольняти їхні потреби", — резюмувала заступник спікера Пентагона.

Нагадаємо, 7 листопада демократи у Сенаті США заблокували спроби республіканців схвалити законопроект про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю без передбачених коштів для України, який Палата представників ухвалила минулого тижня. У Державному департаменті США запевняли, що виділення масштабної допомоги Україні та Ізраїлю є "імперативом" для країни.

Водночас Сенат зобов'язався розглянути допомогу Україні та Ізраїлю вже після Дня подяки, який цього року американці відзначатимуть 23 листопада. Представники Демократичної та Республіканської партії змогли досягти згоди у цьому питанні.

Своєю чергою заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у її боротьбі з російськими загарбниками, водночас пакети допомоги зменшаться, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування.

Згодом Палата представників Сполучених Штатів Америки схвалила законопроект про фінансування уряду, щоб уникнути "шатдауну". Пропозицію нового спікера Майка Джонсона підтримали на двопартійній основі: 336 голосів (з них 209 — демократи) проти 95 (93 республіканці та двоє демократів). Законопроект не передбачає додаткової допомоги для України чи Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.11.2023 05:59