Фото: Вікіпедія

Пентагон закупить для України установки Gepard на майже $120 млн

Пентагон уклав контракт з американською оборонною компанією Global Military Products на закупівлю та постачання Україні зенітних самохідних установок Gepard. На це передбачено понад 118 мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба Пентагону.

"Компанія Global Military Products Inc, штат Флорида, отримала контракт на суму 118 375 740 доларів США з твердою фіксованою ціною на закупівлю і поставку 35-мм зенітно-ракетних комплексів Gepard", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виготовляти установки будуть на виробництві в Аммані (Йорданія). Замовлення має бути завершено до 30 травня 2024 року. Гроші на проект було виділено із "коштів на закордонні військові продажі (Ініціатива сприяння безпеці України) за 2010 фінансовий рік".

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки 31 травня оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги. До нього уперше увійдуть ракети AIM-7 Sparrow, які можуть атакувати високопродуктивні літаки й ракети з будь-якого напрямку.

Крім того, 31 травня Сполучені штати Америки надали Україні чергову фінансову допомогу. Її обсяг склав 1,25 мільярда доларів. Грошове забезпечення було перераховано в межах проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 18:13