Фото: Нацполіція

Перевірятимуть на доброчесність: на керівні посади в поліції призначатимуть за конкурсом

На засіданні 25 жовтня Кабінет міністрів схвалив законопроект про зміни до закону "Про Національну поліцію". Він передбачає призначення на керівні посади в поліції лише за конкурсом з перевіркою доброчесності.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

Зміни до закону "Про Національну поліцію" мають на меті підвищити ефективність службової діяльності поліції. Ним буде внесено зміни до багатьох статей закону про Національну поліцію для реалізації державної антикорупційної політики.

Згідно з законопроектом, відбудеться доповнення статей 52, 55 та 57 закону положеннями, відповідно до яких призначення на керівну посаду у відомстві буде здійснюватися на конкурсних умовах.

Доброчесність визначається принципом діяльності поліції та одним з критеріїв оцінки службової діяльності поліціянтів.

Також у статті 61 закону очікуються впровадження додаткових обмежень, що пов’язані зі службою в поліції, а статтю 77 закону доповнять додатковими підставами щодо припинення проходження служби в поліції в разі наявності обмежень та заборон, пов’язаних зі службою в поліції, які передбачені статтею 61 відповідного закону.

Закон також буде доповнений новою статтею 12-1 стосовно принципу доброчесності поліціянта в проходженні служби.

Нагадаємо, 17 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає реформу митниціНорми закону наберуть чинності з 1 листопада 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 14:08