HydroCamel II: перший автономний роботизований підводний човен з Ізраїлю

29 ЖОВТНЯ 2017 13:17

Все більша кількість країн «наймає» на службу роботів. До цих країн тепер можна віднести і Ізраїль, конструктори якого нещодавно оголосили про те, що територіальні води держави тепер охоронятиме автономний роботизований підводний човен HydroCamel II. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на News World.

Вона, по заявах фахівців, може робити цілий ряд речей, на які не здатні інші подібні апарати. HydroCamel II є цілком звичайною субмариною завдовжки 2,4 метри.

На борту вона несе ряд гідролокаційних систем, камери з різними режимами спостереження, а також ряд маніпуляторів для виконання різних завдань.

«Мозком» HydroCamel II є роботизована система на базі нейронної мережі. Підводний човен може бути використаний не лише в охоронних і розвідувальних цілях, але і проводити місії по вивченню морського дна і його мешканців, а також застосовуватися геологами для визначення місць скупчення корисних копалини.

Зараз виробництвом HydroCamel II займається компанія під назвою BG Robotics. І згідно наявної інформації, вартість нового підводного робота анітрохи не поступається наявним аналогам, а на озброєння підводний човен поступить в самий найближчий час.

Технології, 29.10.2017 13:17