Перший ARM-ноутбук Lenovo на Windows 10 з’явився в Geekbench

18 ГРУДНЯ 2017 14:10

На початку грудня Microsoft і Qualcomm анонсували «постійно підключені» ноутбуки на мобільному ARM-чіпі Snapdragon 835 - трансформер Asus NovaGo і гібридний HP Envy x2.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Notebook Check, Geekbench.  

На заході ми так і не побачили модель Lenovo, але китайський виробник не відмовляється від своїх планів і вже протестував новинку в бенчмарках.  

У базі даних Geekbench портативний комп'ютер значиться як Lenovo CB-01. Він буде доступний в двох версіях з 4 ГБ або 8 ГБ вбудованої пам'яті.   

Серцем гаджета також стане восьмиядерний процесор Snapdragon 835, а спеціальна версія Windows 10 для ARM-архітектури підтримує запуск класичних додатків в емуляторі (перші ноутбуки поставляються з Windows 10 S, що дозволяє завантажувати софт тільки з магазину Windows Store).  

Що стосується зовнішнього вигляду, Microsoft вже засвітила новинку в своєму проморолику.   

Як підмітили уважні користувачі, клавіатура в кадрі ідентична тій, що застосовується в ноутбуках-перевертнів лінійки Lenovo Yoga.   

Пристрій також отримає сенсорний дисплей з тонкими рамками і підтримкою цифрового пера.  

Судячи з усього, анонс ARM-ноутбука Lenovo відбудеться найближчим часом. Про ціну інформації поки немає. Чутки також повідомляють, що комп'ютери з чіпами Snapdragon готують Samsung і Xiaomi.

 

Технології, 18.12.2017 14:10