Петро Цигикал: Цього року в Україну не пропустили понад 2800 росіян

24 КВІТНЯ 2019 11:17

Понад 2800 російських громадян з початку 2019 року в Україну не пропустили співробітники Держприкордонслужби. Про це розповів очільник Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в студії  UATV.

Він також зазначив, що потік людей з Російської Федерації, починаючи з 2014 року, зменшився майже утричі. І якщо у 2014-му в Україну протягом року в’їжджало майже 15 млн російських громадян, то вже в 2018-му – близько 4,5 - 5 млн.

«Цього року співробітники Державної прикордонної служби України не пропустили в нашу країну понад 2 тисячі 800 осіб. Минулого – близько 10 тисяч осіб», – зазначив очільник прикордонного відомства.

Серед тих, хто перетинає кордон України та РФ зараз, в основному, спортсмени, артисти, бізнесмени, люди, у яких тут живуть родичі,  - додав Петро Цигикал.

Також Петро Цигикал нагадав, що 2015 року в Україні прийняли дві постанови Кабінету Міністрів, згідно з якими порядок перетину українського кордону громадянами РФ було змінено.

«Громадяни Росії можуть проїжджати через встановлені міждержавні та міжнародні пункти пропуску тільки за закордонними паспортами. Ніяких пільг», – наголосив Голова Держприкордонслужби.

Він також зазначив, що у період виборчої кампанії і президентських виборів ДПСУ працювала в посиленому режимі.

«Були задіяні додаткові наряди, зокрема в пунктах пропуску. Кількість людей, які приїжджали в Україну у зв’язку з виборами, хоч і незначно, але зросла, проте черг на кордоні не було», – зауважив Петро Цигикал.

Суспільство, 24.04.2019 11:17