Фото: Facebook

Певні дії вже почалися: Маляр прокоментувала контрнаступ ЗСУ

Певні наступальні дії Збройних сил України вже розпочалися. Тому українцям не варто чекати того, що настане та мить, коли про це заявлять офіційно.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що українські війська вже ведуть контрнаступальні дії зокрема й у Бахмуті. Командування ЗСУ має декілька планів очищення України від загарбників.

"Подібні рішення ухвалюються за дуже короткий термін, а не за місяць, чи за два або за пів року. І план остаточно обирається таким чином, щоб ворог не встиг на нього відреагувати", — сказала Маляр.

Того дня, коли ЗСУ скажуть, що "завтра розпочнеться контрнаступ" не буде. Ця інформація є секретною і її не можна обговорювати в публічному просторі. 

"Говорити вузько про контрнаступ — некоректно, адже це величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз здійснюють ЗСУ. Насамперед підготовка людей до комплексу дій: і до оборонних, і до наступальних", — підкреслила заступниця міністра.

Посадовиця також зазначила, що російські війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Проте українські війська успішно їх зупиняють.

Нагадаємо, раніше секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що інформаційний ажіотаж довкола майбутнього контрнаступу Збройних сил України не йде на користь нашій країні. За його словами, не варто очікувати конкретних дат, адже контрнаступ відбувається щодня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 15:41