Фото: ukrmilitary.com

У Польщі роздаватимуть повістки військовозобов'язаним: чи стосується це українців

Від понеділка, 17 квітня, у Польщі стартував набір на військову службу. Він триватиме до 21 липня. Повістки отримають 230 тисяч осіб, проте це не стосується українців. 

Про це повідомляє польське видання Ukrayina.pl.

Зазначимо, що цьогоріч мережею поширили хвилю повідомлень про вручення повісток українцям призовного віку за кордоном. Зокрема, проросійські медіа інформували, що в польських містах Познань і Тарнув українські чоловіки почали отримувати повістки.

"Застерігаємо! Відповідно до правил, українські дипустанови за кордоном повинні вести військовий облік чоловіків. Проте вони не мають права на вручення повісток людям, які перебувають на консульському обліку", — відреагували в Центр протидії дезінформації.

Водночас там зазначили, що дипломатичні установи повинні доносити інформацію про початок призову на строкову військову службу до громадян України призовного віку, які не мають звільнень від служби, а також зобов’язані сприяти їх поверненню на територію України в разі мобілізації чи у воєнний час.

"Відео із врученням повісток є фейковою постановкою Кремля", — зазначили в ЦПД. — Закордонні дипломатичні установи не можуть видавати повістки, а лише інформують громадян про початок призову та ведуть військовий облік призовників за кордоном. Доказів того, що у Познані справді роздавали повістки, немає".

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який прирівняв електронні повістки до паперових, запроваджує створення реєстру військовозобов'язаних та закриває кордони для чоловіків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.04.2023 11:41