Фото: росЗМІ

Посилена мобілізація у РФ: Путін схвалив електронні повістки та закрив кордони для чоловіків

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який прирівняв електронні повістки до паперових, запроваджує створення реєстру військовозобов'язаних та закриває кордони для чоловіків.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Закон передбачає створення цифрового реєстру військового обліку, веденням якого займуться військові комісаріати. У ньому зберігатимуться особисті дані військовозобов'язаного, зокрема місце проживання і місце перебування, місце роботи, відомості про стан здоров'я та інші дані.

Відповідно до нового закону, повістки можуть надсилатися громадянам Росії у письмовій формі під розписку, поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення, а також в електронній формі. Повістку вважатимуть отриманою одразу після її розміщення в особистому кабінеті.

Окрім того, запроваджується заборона на виїзд з РФ громадян, які отримали повістку, до їх візиту до військкомату. А тим, хто не прийшов до військкомату протягом 20 днів, буде обмежено право керувати автомобілем. Передавати відомості до реєстру зобов'язані будуть МВС, ФНС, суди, медичні організації, навчальні заклади та інші відомства й організації.

Нагадаємо, у межах прихованої мобілізації щомісяця Росії вдається додатково мобілізувати приблизно 20 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2023 22:56