На фото: Борис Васильєв. Джерело: Facebook-сторінка Міжнародного гуманітарного університету

В Одесі через удар рашистів загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету

У понеділок, 29 квітня, в Одесі внаслідок ракетного удару окупантів загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Борис Володимирович Васильєв.

Про це повідомили на сторінці навчального закладу у Facebook.

"Припинило битися серце нашого колеги, проректора з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Бориса Володимировича Васильєва. У нашій пам’яті він завжди залишиться порядною, доброю та надійною людиною, з щирим серцем та посмішкою. Керівництво та колектив Міжнародного гуманітарного університету висловлює щирі співчуття рідним, друзям, усім, хто знав, любив та шанував Бориса Володимировича. Вічна світла пам’ять нашому колезі й другу. Поділяємо біль та горе рідних!" — значиться в повідомлені. 

Що відомо про ракетний удар по Одесі 29 квітня

У понеділок, 29 квітня, близько 18:29, окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули четверо людей та собака. До того ж ще 28 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка. 

Водночас начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук заявив, що у російській ракеті, яка атакувала сьогодні Одесу, було виявлено шрапнель (артилерійський снаряд призначений для завдання ураження живій силі, що розташована відкрито, а також військової техніки противника, — ред.).

"Тип озброєння наразі ще встановлюється. Але можу констатувати, що на стінах навколо ураженого об'єкта спостерігаються дірки від шрапнеля, який використовується для знищення живої сили й для ведення бойових дій. Але не для ударів по цивільній інфраструктурі і мирним мешканцям", — наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 12:09