Фото: Telegram-канал ГУР

Під час "виборів Путіна" росіяни скидали гроші на дрони для ГУР

Під час міжнародного благодійного збору на закупівлю чергової партії ударно-розвідувальних безпілотників "Сич" для підрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України найактивнішими виявились громадяни Росії.

Про це йдеться у повідомленні розвідки.

У відомстві наголосили, що за чотири дні до волонтерської акції, яку проводить телеканал Freedom, долучилося майже 3 тисячі людей. З них ― 1538 росіян, зокрема 200 москвичів, які просканували qr-код з екранів своїх телевізорів та ґаджетів.

"Символічно, що пік донатів на дрони для українських розвідників  від громадян держави-агресора збігся із проведенням так званих "виборів Путіна". Замість участі у кремлівському фарсі свідомі росіяни вирішили проголосувати доларом і євро заради свободи своєї держави", — йдеться у повідомленні ГУР.

В розвідці підкреслили, що "це найкраща інвестиція у вільне майбутнє Росії, яке може настати лише у разі цілковитого знищення та демонтажу терористичного режиму в Кремлі".

"До міжнародного збору на БпЛА "Сич" для воєнних розвідників також долучились українці, які перебувають за кордоном, громадяни Латвії, Німеччини, Польщі, Молдови та інших держав. Дякуємо!" — написали в ГУР.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що Україна спільно з Литвою розпочнуть спільне виробництво дронів. Очільники МЗС двох держав обговорили кроки для збільшення виробництва. Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній прес-конференції з главою МЗС Литви Ландсбергісом Габріелюсом.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що безпілотники українського виробництва матимуть штучний інтелект. У суботу, 24 лютого, Україна підписала відповідний меморандум із німецькою компанією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 20:35