Фото ілюстративне. Джерело: chas.news

У російському Енгельсі потужні вибухи: влада заявляє про атаку БпЛА

У ніч на середу, 20 березня, мешканцям російського міста Енгельс Саратовської області не до сну. Там пролунала серія вибухів, нібито пов'язана з атакою безпілотних літальних апаратів.

Як повідомляють російські пабліки, над містом було чути від двох до чотирьох гучних звуків вибухів, від яких "тремтіли вікна в рамах". Перед вибухами було чути звуки роботи дронів, а також лунала сирена. 

Місцева влада вже встигла відзвітувати про "ліквідацію двох безпілотників". Губернатор Роман Бусаргін заявив, що постраждалих й руйнувань, попередньо, не зафіксовано.

"Бавовна" в Енгельсі

Зазначимо, що в місті розташований аеродром стратегічної авіації "Енгельс-2", який є основною базою бомбардувальників і єдиним у РФ місцем базування стратегічних бомбардувальників Ту-160. Також там базуються бомбардувальники Ту-95мс.

Повітряна відстань до аеродрому "Енгельс" від кордонів України складає 614 км.

На авіабазі "Енгельс-2" регулярно стається "бавовна". Так, 5 грудня 2022 року, ймовірно, невідомий безпілотник пошкодив два стратегічних бомбардувальники Ту-95мс. 29 грудня місцеві знову скаржилися на "хлопки", а 26 грудня це сталося знову. Внаслідок атак кількість боєздатних бомбардувальників на аеродромі стратегічної авіації зменшилася.

10 січня 2024-го Росію також нібито атакував безпілотник. За даними видання ASTRA, дрони впали на територію "Енгельс-2". Супутникові знімки аеродрому показували, що станом на 23 січня 2024 року на аеродромі базувалися шість Ту-95мс, два Ту-160, один Іл-76/78 та арсенал ракетної зброї.

Як відомо, 15 лютого 2024 року під час масованого ракетного обстрілу України Росія випустила з літаків стратегічної авіації Ту-95мс 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із району Енгельса.

Нагадаємо, на початку лютого в Енгельсі розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 майора Олега Стєгачова. Він безпосередньо причетний до ракетних атак по Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 04:37