Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У російському Курську прогриміли вибухи та зникло світло

Ввечері 19 березня у російському Курську прогриміли потужні вибухи, після яких у місті почалися перебої із електропостачанням.

Зокрема, за даними губернатора Курської області РФ Романа Старовойта, близько 21:15 у регіоні було оголошено ракетну небезпеку. Через деякий час губернатор заявив, про нібито роботу протиповітряної оборони над Курською областю.

Згодом після так званої роботи ППО Старовойт попередив, що у Курську зафіксовано перебої з електропостачанням. Він наголосив, що служби вже почали ліквідовувати наслідки.

До того ж губернатор закликав росіян не підходити до уламків БпЛА та попереджати по них екстрені служби, хоча у регіоні оголошувалася загроза ракетного обстрілу, а не атаки безпілотників.

"Нагадую, наближатися до уламків БПЛА і чіпати їх не можна, вони можуть завдати шкоди. Повідомити про знахідку потрібно за телефоном 112", — зауважив Старовойт.

Водночас оборонне відомство країни-агресорки заявило, що черговими засобами ППО нібито знищено зенітну керовану ракету С-200 над територією Курської області.

Як відомо, 12 березня легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" і "Сибірський батальйон" узяли під контроль декілька населених пунктів, зокрема, у Бєлгородській та Курській областях. Російські добровольці анонсували удари по військових позиціях у Бєлгороді та Курську, мешканців закликали евакуюватися. Пізніше добровольці повторили свій закликав до евакуації.

Нагадаємо, в Бєлгородській області від ранку 18 березня лунали вибухи. Росіяни скаржилися на атаку з використанням реактивної системи залпового вогню по території регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2024 22:57