Фото: Оперативний ЗСУ

Під Мелітополем бійці із ПЗРК збили два ворожі літаки (фото)

На Запорізькому напрямку противник активно використовує бойову авіацію. У четвер, 25 травня, українські військові під тимчасово окупованим Мелітополем знищили два російських літаки.

Про це повідомили в Нацгвардії України.

За даними військових, окупаційні війська намагалися завдавати ударів по позиціях сил оборони України із застосуванням двох Су-25. У цей час на бойовому чергуванні перебував нацгвардієць із позивним "Запорізький месник" і його побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряних цілях із ПЗРК.

У результаті перший літак Су-25 повністю знищений, його пілоту вдалося катапультуватися. А другий літак збив відомий усім "Запорізький месник". Після його пострілу ворожий Су-25 був серйозно пошкоджений і вимушений зайти на аварійну посадку.

"Тоді у кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму. Перед цим пролунали глухі вибухи. Гвардієць на псевдо "Запорізький месник" загалом вже знищив сім ворожих літаків", — розповіли в Нацгвардії.

Збили два літаки під Мелітополем
Фото: Оперативний ЗСУ

Нагадаємо, 22 травня бійці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила збили ворожий вертоліт Мі-24. Це відбулося в Донецькій області. Стрілець-зенітник зенітного ракетно-артилерійського дивізіону влучним пострілом знищив ворожу ціль із ПЗРК "Ігла".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 12:02