Фото: ДБР

Під суд піде посадовець військкомату, який незаконно вилучив автівки у підприємства

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду справу щодо посадовця Центрального об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Запоріжжя. Йому інкримінують безпідставне вилучення автівок у підприємства на суму 11 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, на початку повномасштабної війни офіцер військкомату відповідав за мобілізацію транспортних засобів, але обирав автомобілі для вилучення на "свій смак". 

"У березні 2022 року він з озброєним супроводом прийшов на автомобільну стоянку, яка фактично знаходилась поза межами територіальної юрисдикції військкомату. Власників підприємств, яким належать автомобілі, у той момент на майданчику не було. Йому вдалося з порушеннями вилучити лише ті автомобілі, ключі від яких були у присутнього на стоянці водія. Це — чотири вантажівки та мікроавтобус загальною вартістю майже 11 мільйонів гривень", — вказують у ДБР.

Відомо, що у посадовця не було встановлених лімітів вилучення транспортних засобів та відповідних документів від місцевої влади, які регламентують мобілізацію транспортних засобів для цих підприємств.

Слідство зазначає, що підозрюваного обвинувачують у перевищені військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Нагадаємо, що 23 квітня ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Дніпра, якого раніше викрили на вимаганні 200 тисяч доларів. Він, перебуваючи на керівній посаді в правоохоронному органі Дніпра, за два роки набув активів щонайменше на понад 14 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.05.2024 01:26