Фото: ДБР

Під суд підуть військові, які підозрюються у розкраданні харчів для армії на 6 млн грн

Працівники Державного бюро розслідувань направили до суду справу щодо розкрадання шести мільйонів гривень на закупівлі харчових продуктів для військових.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрюють військовослужбовців однієї з частин у Київській області та представників підприємства-постачальника харчових продуктів.

У ході розслідування працівники Бюро встановили, що учасники групи упродовж червня-листопада 2023 року приховували та не видавали у раціон солдат частину продуктів, які поставлялися у військову частину. 

Розкрадання грошей на харчах для військових

Фото: ДБР

"У такий спосіб харчі повторно оприбутковувалися по бухгалтерському обліку військової частини на підставі підроблених документів. Отримані гроші за фактично не поставлені продукти розподілялися поміж учасниками групи. Таким чином державі було завдано збитків на 5,4 мільйона гривень, а майже тисяча військовослужбовці під час воєнного стану регулярно не отримували якісне харчування", — зазначили в ДБР.

Розкрадання грошей на харчах для військових

Фото: ДБР

Після того, як підозрюваних було викрито та затримано, у військовій частині повторно пройшли перевірки стану та умов харчування. Військові, які служать у частині, відзначили, що значно покращилася якість харчування, адже їм почали видавати повний раціон продуктів згідно з встановленими нормами та стандартами. Щоб забезпечити відшкодування завданих державі збитків, майно та гроші підозрюваних було арештовано із забороною на відчуження.

Розкрадання грошей на харчах для військових

Розкрадання грошей на харчах для військових

Фото: ДБР

Фігурантам оголошено про підозру у заволодінні чужим майном, складанні підроблених документів, привласненні військового майна за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 410 КК України). За цей злочин чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. 

Розкрадання грошей на харчах для військових

Фото: ДБР

Нагадаємо, антикорупційні органи України повідомили про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 мільйонів гривень народному чинному народному депутату України. Йдеться про Андрія Клочка зі "Слуги народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.05.2024 00:44