Фото: ДБР

За $20 тисяч обіцяв домовитися з ДБР про закриття справи: на Хмельниччині викрили працівника судової охорони

На Хмельниччині заступник командира одного з підрозділів служби судової охорони обіцяв правоохоронцеві, проти якого відкрили справу, "домовитись" із Державним бюро розслідувань та прокуратурою про закриття кримінального провадження. Свої послуги він оцінив у 20 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира одного з підрозділів служби судової охорони у Хмельницькій області. За 20 тисяч доларів він обіцяв фігуранту кримінального провадження Бюро "допомогти" йому закрити справу", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що фігурантом кримінального провадження є правоохоронець, щодо якого здійснюється розслідування за фактом провокації підкупу під час складання адмінпротоколу за водіння в стані сп’яніння. Посадовець служби судової охорони розповів підозрюваному, що знайомий з прокурорами Хмельницької спеціалізованої прокуратури та працівниками ДБР. Він пообіцяв, що за 20 тисяч доларів спробує домовитися про закриття кримінального провадження.

"Працівник служби судової охорони підозрюється у пропозиції та обіцянці здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб", — зазначили в ДБР.

Посадовцеві судової охорони загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. Розслідування кримінального провадження щодо провокації підкупу триває.

Нагадаємо, працівники ДБР передали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця районного управління правоохоронного органу Харківської області та його спільника — колишнього колегу, яких підозрюють у незаконному збагаченні та вимаганні хабаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.05.2024 17:15