Скріншот

На Хмельниччині спалахнув скандал через "побиттям" активістки в ТЦК: військові заявили про провокацію

У Хмельницькій області стався скандал з "побиттям" активістки в одному із військкоматів. Військовослужбовці заявили про навмисну провокацію проти них.

Про це повідомило оперативне командування "Захід".

"У Дунаївцях Хмельницької області представниця громадської організації "Доста Україна" вчинила провокацію в приміщенні ТЦК шляхом справляння фізіологічних потреб, відмовлялась покинути приміщення та не реагувала на вимоги поліцейських", — йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами військових, на сторінці ГО у соцмережі Facebook цю подію висвітлено як побиття активістки військовослужбовцями ТЦК.

"У лікарні "потерпіла" відмовилась від проходження медогляду та госпіталізації", — йдеться у повідомленні ОК "Захід".

Як стверджують військові, поліція порушила кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Також на даний інцидент відреагували і у Сухопутних військах ЗСУ. Там заявили, що жодна з озвучених "потерпілою" на відео тез не відповідає дійсності, а щодо Збройних Сил триває чергова ворожа провокація.

"Окрім цього, на території ТЦК та СП громадянка справила фізіологічні потреби прямо на очах у ветеранів російсько-української війни! За фактом хуліганства поліція відкрила кримінальне провадження. Готуємо звернення до Служби безпеки України та вимагаємо розслідування поведінки громадян, які відверто працюють на догоду ворогу, кричуще знецінюють воїнів та роботу Збройних Сил! Також звертаємося до органів протидії дезінформації щодо більш активного інформування громадян про розгортання ворожих інформаційних вкидів", — наголосили у Сухопутних військах.

Нагадаємо, в Одеській області 2 квітня четверо чоловіків у військовій формі нібито силою затримали 14-річного хлопця. Інцидент трапився у селі Приозерне Ізмаїльського району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.04.2024 13:37