Фото: Telegram Олександра Павлюка

Міноборони анонсувало зміни щодо роботи військкоматів: кого торкнуться нововведення

Міністерство оборони України до кінця 2023 року має намір замінити майже третину керівного складу всіх територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на ветеранів. 

Про це повідомив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк в ефірі телемарафону.

"Дуже важливе питання та людський виклик: чому очолюють люди, які не воювали, люди, які не мають досвіду. Тому над цим питанням ми також попрацювали та запропонували: до кінця року 30% керівного складу мають замінити людьми, які воювали", — розповів Павлюк.

За його словами, йдеться про людей, які не можуть продовжувати службу через різні поранення. Однак це не швидкий процес, оскільки ветерани повинні мати бажання працювати у ТЦК та пройти відповідну підготовку, набратися досвіду. Заступник голови Міноборони додав, що така робота вже проводиться. Зокрема, роти охорони ТЦК від 50 до 70% замінені хлопцями, які воювали та мають поранення.

"Далі ми прийшли до етапу заміни керівного складу. Спробуємо. Головне – це не зірвати процес мобілізації, це основне", — наголосив Павлюк.

Нагадаємо, від початку війни Державне бюро розслідувань розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень під час роботи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про підозру повідомлено 21 особі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 23:34