Фото: "Бессарабія INFORM"

На Одещині люди у військовій формі "запакували" підлітка в бус, — ЗМІ

В Одеській області 2 квітня четверо чоловіків у військовій формі нібито силою затримали 14-річного хлопця. Інцидент трапився у селі Приозерне Ізмаїльського району.

Про це повідомило видання "Бессарабія INFORM".

"Близько 17:30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору з автоматами без розмов закинули чотирнадцятирічного хлопчину в білий бус невідомої марки та вивезли у бік села Червоний Яр, що територіально належить до Кілійської ТГ", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після того, як чоловіки у машині дізнались про те, що хлопець неповнолітній, то висадили його при в'їзді в інше село. Підліток повертався додому пішки кілька кілометрів.

"На голові викрадачів були балаклави з намальованими білими щелепами. Хлопчина бачив тільки очі чоловіків. А за кермом сидів водій. Отже, нападників було четверо", — уточнили у виданні.

До того ж наголошується, що хлопець є круглою сиротою. Його виховує бабуся. Водночас у селищній раді розповіли, що неповнолітній пережив фізичне насилля, зазнав психологічних та соціальних тортур під час викрадення.

"Коли військові затягли хлопчину до мікроавтобусу, почали прикладати дуло автомата до його скроні, потім — до лоба, бо він чинив опір. А дитина займається спортом, тому в нього спрацювала реакція самооборони. Він почав викручуватися, а нападники його приборкали, завдаючи удари по спині автоматом. Вони його побили та зв'язали руки пластмасовою стяжкою", — розповіла начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі.

Про те, що сталось з хлопцем згодом дізнались у школі та соціальній службі громади. Працівники останньої разом із бабусею хлопця звернулись до поліції, прокуратури, представництва Уповноваженого з прав людини.

Реакція військкомату

Одеський обласний територіальний центр комплектування заявив, що проводиться перевірка у зв'язку зі звинуваченням співробітників ТЦК у затриманні неповнолітнього в Ізмаїльському районі.

"Всі обставини події ретельно вивчаються, командуванням забезпечено максимальне сприяння правоохоронним органам, що діють в рамках розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 квітня у Києві чоловік напав на працівників Деснянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Нападника затримали правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.04.2024 16:43