Telegram Дениса Шмигаля

Підготовка до нового навчального року: Шмигаль провів важливу нараду

Влада України активно готується до навчального року. Зокрема, створюються безпечні умови для здобуття освіти, будуються укриття та закупляються шкільні автобуси.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками наради з головами обласних військових адміністрацій щодо завершення навчального року й підготовки до наступного.

Укриття та шкільні автобуси

Шмигаль вислухав інформацію міністра освіти та науки Оксена Лісового щодо відновлення освітніх закладів, забезпечення їх укриттями, забезпечення учнів підручниками й шкільними автобусами. За інформацією МОН, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл (58%), де навчається більш ніж 1,7 мільйона учнів. 2,4 тисячі (19%) шкіл працюють дистанційно та 2,8 тисячі (22%) — змішано.

"Цьогоріч уряд передбачив 2,5 мільярда гривень на облаштування безпечних умов у школах. Уже розподілено кошти на 50 проектів. Загалом укриттями забезпечено 10,5 тисяч шкіл. У понад п'яти тисячах є умови для організації навчання в сховищах", — заявив прем'єр.

Також очільник українського уряду зазначив, що виділили один мільярд гривень на придбання шкільних автобусів.

Опалювальний сезон у навчальних закладах

Прем'єр поінформував, що наразі в закладів освіти є більш як 12 тисяч генераторів. На кінець навчального року приблизно 50% шкіл могли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення.

"Керівникам областей дав завдання обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону", — зазначив посадовець.

Безбар’єрність в освітніх закладах та навчання за кордоном

На нараді особливу увагу приділили питанню безбар’єрності в освітніх закладах. В Україні продовжують розбудовувати комфортне середовище для кожного українця.

"Ще одна важлива тема — навчання українських дітей за кордоном. Маємо надати їм усі можливості для вивчення української програми та збереження зв’язків із батьківщиною", — підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, у 2024 році в українських школах навчальний рік не буде розпочинатись раніше. Діти сядуть за парти 1 вересня. Проте є ймовірність внесення змін у розклади занять.

Додамо, за даними Міносвіти, з 1 вересня 2024 року максимальна наповнюваність для початкових класів державних та комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше 24 учнів. Це необхідно для покращення взаємодії вчителів та учнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.06.2024 18:20