Фото: Міністерство освіти та науки

Коли розпочнеться новий навчальний рік у школах: у Міносвіти визначилися з термінами

У 2024 році в українських школах навчальний рік не буде розпочинатись раніше. Діти сядуть за парти 1 вересня. Проте є ймовірність внесення змін у розклади занять.

Таку заяву зробив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді 21 червня.

"Ми не розпочинатимемо навчальний рік раніше", — поінформував він.

Проте Лісовий підкреслив, що МОН працюватиме з графіками уроків, зміщуючи початок занять до 10:00.

"Ми працюватимемо з графіками занять там, де немає позмінного навчання, зміщуючи початок уроків у школах на 10:00. Зараз працюємо над цими рекомендаціями", — зазначив міністр.

Також посадовець попередив, що місцеве самоврядування відповідатиме за забезпечення навчальних закладів технічними засобами електроенергії. За його словами, станом на червень місяць їх зараз мають 30% шкіл.

Міністр додав, що у крайніх випадках навчальні заклади можуть повертатися до змішаного або онлайн-навчання.

Варто зазначити, що за даними МОН, в Україні понад півмільйона дітей навчаються дистанційно. Щоб повернутися до очної форми, потрібно забезпечити психологічну та фізичну безпеку учнів.

Нагадаємо, за даними Міносвіти, з 1 вересня 2024 року максимальна наповнюваність для початкових класів державних та комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше 24 учнів. Це необхідно для покращення взаємодії вчителів та учнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.06.2024 18:20