Фото: Pexels

Скільки дітей в Україні навчаються дистанційно: відповідь МОН

В Україні понад півмільйона дітей навчаються дистанційно. Щоб повернутися до очної форми, потрібно забезпечити психологічну та фізичну безпеку учнів.

Про це заявив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий на прес-конференції, присвяченій четвертому Саміту перших леді та джентльменів, пише "Укрінформ".

"Ми сьогодні маємо більше ніж півмільйона дітей, які навчаються дистанційно, і якість цієї дистанційної освіти дуже різна, часто не дуже висока. І сьогодні ми працюємо як над рішеннями, які забезпечують доступ до очної освіти, так і над рішеннями, які нададуть дітям, які через різні обставини не можуть повернутися до очної освіти, якісну онлайн-освіту. І це про гаджети та про відповідні цифрові рішення, які будуть презентовані на саміті", — зазначив він.

Лісовий нагадав, що уряд наразі співпрацює з партнерами та донорами, які фінансують будівництво укриттів. Також вирішується питання доїзду до місць навчання та формування безпечного освітнього простору.

Міністр підкреслив, що наразі триває фінансування реформи шкільної освіти. Зокрема попри спроби ворога знищити поліграфічні потужності, друкуються підручники.

Окремо посадовець наголосив на важливості перезавантаження психологічної служби, формуванні у дітей навичок стійкості, а також на посиленні спроможності вчителів працювати з дітьми з травмою, виявленні перших симптомів психологічної нестабільності тощо.

Нагадаємо, за даними МОН, з 1 вересня 2024 року максимальна наповнюваність для початкових класів державних та комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше 24 учнів. Це необхідно для покращення взаємодії вчителів та учнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2024 17:22