Фото: СБУ

Підтримував окупантів: оперному співаку з Буковини Василю Герелло повідомили про підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу на соліста Маріїнського театру, співака з буковинським корінням Василя Герелло, який публічно підтримує збройну агресію Росії проти України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як встановило слідство, Горелло відкрито виступав на підтримку країни-агресорки, зокрема, під час масових заходів за участю російського диктатора Володимира Путіна на честь незаконної анексії Криму. Також в своїх інтерв’ю та публічних виступах з початку 2000-х Горелло розповідав про "єдність братських народів" і про те, що "більшість українців за Росію".

До того ж, за даними СБУ, у серпні 2023 року співак на запрошення військово-політичного керівництва країни-агресора виступив на концерті у військово-медичній академії ім. С. Кірова для російських окупантів, які брали участь у війні проти України.

"Під час заходу він висловився на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь Кремля", — йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Герелло про заочну підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та пропаганда війни. 

"Оскільки зловмисник перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи задля його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави", — додали у СБУ.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо правоохоронця, який служив на Закарпатті та виявився агентом російських спецслужб. Справу вже спрямовано до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 16:56