Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Українців попередили про фейкові листи нібито про наслідки обстрілу Рівненської АЕС

Росія поширює неправдиву інформацію щодо ракетного обстрілу Рівненської атомної електростанції, який нібито спричинив підвищення рівня радіації. У листах, які поширює російська пропаганда, вказуються інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси.

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, листи з відповідним вмістом почали надходити українцям на електронну пошту начебто від імені Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У ЦПД зауважують, що ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Ймовірно, ці листи розсилали через поштові скриньки-двійники: вони є частиною інформаційної атаки РФ з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них.

"Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції", — закликали у Центрі протидії дезінформації. 

Фейк про Рівненську АЕС

Скриншот: Російський фейк про Рівненську АЕС. Джерело: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запускали хвилю фейкової інформації щодо подій у Курській області РФ. Зокрема, йшлося про начебто масові вбивства мирного населення українськими військовими та диверсантів на цивільних авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.09.2024 16:54