Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росія поширює фейки про знущання з мобілізованих бійців ЗСУ: коментар Центру протидії дезінформації

Російські пропагандисти поширили черговий фейк про нібито знущання з мобілізованих бійців Збройних сил України. Проте перевірка не підтвердила достовірність опублікованих кадрів.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації. Там зазначили, що ворожі Telegram-канали розпочали поширювати відео, на якому нібито факти знущання з мобілізованих бійців у 128 окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ. Кадри записав начебто один із бойових медиків бригади.

Після верифікації інформації у Генштабі ЗСУ Центр протидії дезінформації повідомив, що поширювані записи про нібито жорстокість до мобілізованих бійців є черговим вкидом російської пропаганди. Після того, як відбулася перевірка, фактів про підтвердження заяв автора згаданих відеозаписів не виявили.

У Центрі протидії дезінформації додали, що подібні фейки Росія поширювала в межах інформаційної кампанії. Зокрема, вона спрямована на дискредитацію ЗСУ та зрив загальної мобілізації.

"Довіряйте лише верифікованим джерелам інформації", — наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Фейк російських пропагандистів

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, що в середині серпня російські пропагандисти запустили нову хвилю фейкової інформації щодо подій у Курській області РФ. Йдеться про начебто масові вбивства мирного населення українськими військовими та диверсантів на цивільних авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2024 20:56