Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Кремлівська пропаганда поширює фейк про "підготовку здачі Україною Харківщини"

Російські пропагандисти поширюють неправдиву інформацію про начебто підготовку до здачі Харківської області окупаційним російським військам. Росіяни посилаються на рішення Міністерства освіти України про звільнення 10 тисяч вчителів у східних областях, зокрема на Харківщині, де залишиться лише 40-50 шкіл.

Як повідомляє прес-служба Центру протидії дезінформації, такими маніпуляціями окупанти намагаються викликати негативне ставлення до державних органів з боку українського суспільства.

За офіційними даними Харківської обласної військової адміністрації, наразі триває обговорення проекту наказу №850 щодо здобуття загальної середньої освіти в умовах воєнного стану. Його заплановано запровадити з 2026-2026 навчального року. Він передбачає скорочення мережі шкіл, але з переведенням вчителів до кадрового резерву, проте зі збереженням зарплат педагогів.

Фейк пропаганди

Скриншот: фейк пропагандистів. Джерело: ЦПД

"Планується зменшення дистанційного навчання і перехід до офлайн або змішаного формату, зросте кількість дистанційних класів з українською мовою для дітей за кордоном", — наголошують в ЦПД.

Нагадаємо, раніше речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий повідомляв, що у мережі з'явився фейковий твіт міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про нібито обмежені ресурси Сполучених Штатів Америки для підтримки Києва. Його активно розповсюджує ворожа пропаганда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2024 09:25