Фото: Instagram Дмитра Кулеби

У МЗС відреагували на фейковий твіт Кулеби про допомогу США: його поширює російська пропаганда

У мережі з'явився фейковий твіт міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про нібито обмежені ресурси Сполучених Штатів Америки для підтримки Києва. Його активно розповсюджує ворожа пропаганда.

Про це речник МЗС України Георгій Тихий написав у своїй соцмережі X. Він наголосив, що пропаганда РФ наполегливо працює над поширенням цієї примітивної підробки.

"Кожен, хто може перевірити профіль Дмитра Кулеби, повинен побачити, що такого твіту не існує. Але, оскільки російська пропаганда наполегливо працює над поширенням цієї недолугої підробки, я можу офіційно підтвердити, що це фейк. Міністр закордонних справ України ніколи про це не заявляв", — йдеться у заяві дипломата.

Георгій Тихий також підкреслив, що фейковий твіт від імені очільника українського МЗС Дмитра Кулеби, в якому стверджується, що США володіють обмеженими ресурсами, тому Ізраїль повинен уникати ескалації, аби збереглася підтримка відсічі агресії Москви.

Пропагандисти поширюють фейковий твіт Дмитра Кулеби щодо обмеженої підримки США Україні

Скріншот з соцмережі X Ігоря Тихого

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що російська пропаганда готує своїх громадян до тривалої війни проти України. Зокрема, про це свідчать заяви заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва, як активно поширили кремлівські ЗМІ.

Також кремлівські пропагандисти поширювали дезінформацію про те, що відсутність електроенергії в Україні перетворить боротьбу на повноцінну руїну. Мета такої інформаційної кампанії — посіяти паніку та зневіру серед населення.

Нагадаємо, раніше мережею поширювалася інформація, що нібито "військова поліція" пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Ці повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 01.08.2024 15:47