Джерело: соцмережі

Правоохоронці попередили українців про новий фейк Кремля: він стосується військової поліції та ухилянтів

Останніми днями мережею поширюється інформація, що нібито "військова поліція" пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Ці повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України.

Про це поінформував департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Наголошуємо, що ця інформація не відповідає дійсності. Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила. Також нагадуємо, що в Україні не існує "військової поліції", — йдеться в повідомленні.

За словами українських правоохоронців, така інформація є елементом російської інформаційно-психологічної операції (ІПсО) і спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян.

"Закликаємо не телефонувати за номерами, вказаними в цих повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел. При цьому, для надання ваги своїм ІПСО ворог може використовувати реальні номери телефонів органів державної влади", — наголосили в Нацполіції.

Також кіберполіція нагадала про важливість перевірки правдивості фактів, інформації та тверджень, які поширюють різні канали комунікації.

"Також рекомендуємо отримувати інформацію з офіційних джерел. Будьте пильні й обачні!" — підсумували в кіберполіції.

Попередження кіберполіції

Джерело: департамент кіберполіції Національної поліції України

Нагадаємо, що невдовзі у Варшаві запрацює спільна американсько-польська ініціатива, яка покликана допомогти Україні протистояти російським інформаційним атакам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.06.2024 17:20