Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

США та Польща запускають ініціативу, яка буде протидіяти кремлівській дезінформації в Україні

Невдовзі у Варшаві запрацює спільна американсько-польська ініціатива, яка покликана допомогти Україні протистояти російським інформаційним атакам.

Про це у спеціальній заяві повідомили в Центрі глобальної взаємодії Державного департаменту США. Саме ця структура відповідальна за розвінчування дезінформації.

Спільна ініціатива США та Польщі — Українська комунікаційна група (UCG) — базуватиметься у Варшаві та надаватиме Києву підтримку "в боротьбі з російською агресією в інформаційному просторі".

"UCG об'єднає уряди країн-партнерів і однодумців для координації меседжів, сприяння точному інформуванню про повномасштабне вторгнення Росії, посилення голосу України та викриття інформаційних маніпуляцій Кремля", — пояснили в зовнішньополітичному відомстві США.

У заяві йдеться про те, що Кремль "постійно використовує брехню та маніпуляції, щоби створити фальшиві приводи для свого невиправданого вторгнення, приховати військові цілі та намагатися підірвати світову солідарність з українським народом".

До того ж Польща все частіше стверджує, що є об'єктом підривних заходів із боку російських спецслужб. Серед останніх випадків — кібератака на державну інформаційну агенцію та поширення фейку про "мобілізацію". Раніше у США наголошували, що Кремль на тлі активних воєнних дій в Україні посилив кампанію з дезінформації проти української влади.

Нагадаємо, в березні американське видання Bloomberg писало, що українська влада стурбована тим, що президент Володимир Зеленський вразливий для російської кампанії дезінформації, яка буде спрямована на підрив його авторитету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2024 16:56