Після оголошення обвинувачення Каталонії, раптово помер генпрокурор Іспанії

19 ЛИСТОПАДА 2017 10:40

Генеральний прокурор Іспанії Хосе Мануель Маса, який виступав головним обвинувачем на процесі проти політичної верхівки Каталонії, раптово помер від невідомої інфекції в суботу. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Зазначається, що Маса був терміново госпіталізований в Буенос- Айресі. У столиці Аргентини він перебував з робочою поїздкою. Свої співчуття у зв'язку зі смертю висловив іспанський прем'єр-міністр Маріано Рахой.

Він зазначив, що МАСА присвятив все своє життя на благо Іспанії. «Моє визнання і вдячність за життя на службі державі», - написав Рахой в «Твіттері».

Нагадаємо, що Хосе Мануель Маса був обвинувачем на процесі проти членів відправленого у відставку уряду Каталонії після жовтневого референдуму про незалежність. Його останній публічний виступ відбувся 30 жовтня. Саме тоді він оголосив про подачу позовів проти колишнього глави каталонського женаралітета Карлеса Пучдемона і його найближчих соратників по статті підбурювання до заколоту. Хто займе місце Маси на чолі генеральної прокуратури Іспанії поки не повідомляється.

Світ, 19.11.2017 10:40