Після проведення конкурсу в Україні правила «Євробачення» змінили…

02 СЕРПНЯ 2017 13:52

Після інциденту з не допуском російської співачки Юлії САМОЙЛОВОЇ на «Євробачення-2017» відправляти на конкурс учасників, яких потенційно можуть не пустити в країну його проведення, буде заборонено, - інформує TrueUA з посиланням на DW.com.  

Європейська мовна спілка (EBU) змінила регламент «Євробачення» після «ряду небажаних інцидентів» навколо пісенного конкурсу в Києві.   

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті EBU у вівторок, 1 серпня.   

«Найбільш неприємною подією на «Євробаченні» цього року був не допуск українською владою російської учасниці на територію країни-організатора», - наголошується в прес-релізі EBU.   

У зв'язку з цим в регламенті конкурсу з'явилося правило про те, що «обраний для участі артист та інші члени делегації не повинні мати передумов до того, щоб влада країни, яка приймає конкурс, відмовила їм у в'їзді відповідно до національного законодавства».  

Крім того, EBU тепер має намір більш суворо стежити за дотриманням узгодженого з місцевою мовною компанією графіка підготовки конкурсу.  

Як повідомлялося, Росія збиралася відправити на «Євробачення-2017» співачку Юлію САМОЙЛОВУ.   

Україна заборонила САМОЙЛОВІЙ в'їзд до країни на три роки через неузгоджене з Києвом відвідування анексованого Росією півострова Крим.

 

Світ, 02.08.2017 13:52