Півсфери - краще житло для Марса

02 ЛИСТОПАДА 2017 16:02

Саме такого висновку дійшло жюрі міжнародного конкурсу Mars City Design 2017, за підсумками якого перше місце присудили команді розробників і дизайнерів з MIT, що представила своє бачення марсіанського міста майбутнього.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на MIT.  

Redwood Forest («Ліс червоних дерев») - так називається дизайнерський концепт інопланетного міста - є сполученими між собою тунелями півсфери, усередині яких майбутні марсіанські колоністи зможуть жити і працювати.  

Півсфери зсередини нагадуватимуть крони дерев, оскільки їх пропонується створити з гіллястої конструкції, покритою згори надувною мембранною оболонкою.   

Дизайн кожного куполу може відрізнятися, тому їх можна буде пристосувати не лише для роботи, але і для комфортного існування. Усередині можна буде розташувати громадські простори, сади або навіть водойми.  

Воді теж не забули приділити увагу: завдяки сонячній енергії, що збирається куполами, вода спрямовуватиметься всередину пористого покриття куполів, забезпечуючи жителям захист від радіації і перегрівання.   

Нагріта вода може використовуватися для поливу рослин і потреб жителів. У найближчі п'ять років Ілон Маск збирається відправити на Марс перші космічні кораблі, тому не можна виключати, що подібний проект марсіанського міста буде реалізований набагато швидше, ніж може здатися.

 

Світ, 02.11.2017 16:02