Колаж TrueUA

По всій Україні оголошували повітряну тривогу: в Росії злітали три МіГ-31К

У середу, 21 лютого, о 12:14 по всій Україні оголошували повітряну тривогу. Існувала ракетна небезпека через зліт трьох бортів російських винищувачів з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Вся Україна — ракетна небезпека! Зафіксовано зліт трьох бортів МіГ-31К з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області", — зазначали українські військові.

Вони закликали громадян України не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Як відомо, МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху. До весни 2023 року українські військові не збивали "Кинджали". Проте у травні сили протиповітряної оборони вперше знищили російський "Кинджал" за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні союзники.

 карта тривог 21 лютого

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено о 13:21

"Відбій загрози по МіГ-31К", — написали військові.

Чому постачання ракет для ППО є важливим для України: роз'яснення Ігната

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 14 лютого сказав про те, що питання постачання ракет для протиповітряної оборони, а також додаткових систем, постійно тримається на контролі. Київ обговорює це з союзниками. Проте, як наголосив Ігнат, варто розуміти, що ППО допомагає не лише відбивати російські атаки по території України, а й тримати далі від кордону ворожу авіацію.

"Нам потрібні додаткові ракети, або системи, для того, щоб продовжувати вести ефективні протиповітряні бої. Нам ракети треба не лише для знищення крилатих чи балістичних ракет РФ, а і для того, щоб стримувати авіацію РФ на віддаленні до підконтрольної Україні території. Це ключове питання по всі ліні кордону. Навіть починаючи від Білорусі, там теж є активність ворожої авіації", — додав Ігнат.

Нагадаємо, у ніч проти 15 лютого у по всій країні оголошували повітряну тривогу. Вона була пов'язана із пуском ворожих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 12:24