Фото: "Енергоатом"

Поблизу двох українських атомних електростанцій пролунали вибухи, — МАГАТЕ

Експерти МАГАТЕ зафіксували вибухи біля двох українських атомних електростанцій. Воєнну активність помітили поблизу Хмельницької та Запорізької АЕС.

Про це повідомляє МАГАТЕ.

Зазначимо, що у МАГАТЕ заявили, що на Запорізькій АЕС протягом останньої доби було чути звуки вибухів на деякій відстані від станції. У Хмельницькій області було гучно увечері у вівторок, 28 листопада. Тоді у регіоні була оголошена повітряна тривога через загрозу ворожої атаки "шахедів".

"Значна увага світу — і це правильно — прикута до цілком реальних небезпек, з якими стикається Запорізька атомна електростанція, яка викликає особливе занепокоєння, оскільки вона розташована на лінії фронту. Але вчорашній захід служить нагадуванням про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти в Україні, які також потенційно піддаються ракетним та іншим атакам", — заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, що 14 листопада через некомпетентність російських загарбників і працівників "Росатому" стався частковий блекаут на ЗАЕС. Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці, в результаті чого запустилися дизель-генератори та системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Наприкінці жовтня міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що російська окупаційна "влада" погрожує до кінця грудня вигнати співробітників Запорізької атомної електростанції. Йдеться про персонал, який відмовився співпрацювати з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.11.2023 23:35