Запорізька АЕС. Джерело: "Енергоатом"

Некомпетентні дії рашистів призвели до часткового блекауту на Запорізькій АЕС

У вівторок, 14 листопада, через некомпетентність російських загарбників і працівників "Росатому" стався частковий блекаут. Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці Запорізької АЕС, в результаті чого запустилися дизель-генератори та системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Про це повідомила прес-служба "Енергоатому". За її інформацією, в цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями.

"Ці дані підтверджує інформація інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції", — йдеться в повідомленні.

В "Енергоатомі" зробили висновок, що через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній і радіаційній безпеці.

"Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора — НАЕК "Енергоатом", бо лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта. Від початку окупації Запорізької АЕС рашистами там сталося сім повних блекаутів. Такі події загрожували всьому континенту, адже окупанти не несуть відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку станції", — підсумували в "Енергоатомі".

Нагадаємо, наприкінці жовтня міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що російська окупаційна "влада" погрожує до кінця грудня вигнати співробітників Запорізької атомної електростанції. Йдеться про персонал, який відмовився співпрацювати з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 10:51