Фото: Telegram-канал Івана Федорова

На Запорізькій АЕС окупанти тероризують працівників, які не співпрацюють з Росією, — мер Федоров

Російська окупаційна "влада" погрожує до кінця грудня вигнати співробітників Запорізької атомної електростанції. Йдеться про персонал, який відмовився співпрацювати з Росією.

Про це  у прямому ефірі телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, ядерна загроза нікуди не ділася, адже ворог продовжує повністю контролювати нашу Запорізьку АЕС. 

"Ворог погрожує вигнати до кінця грудня всіх співробітників ЗАЕС, хто не погодився співпрацювати з ворогом, і хто не готовий брати рашистські документи. Коли ми говоримо "вигнати", то зовсім не зрозуміла процедура. Що буде з цими людьми, бо ми знаємо про співробітників ЗАЕС, яких ворог забрав у полон. Сьогодні цей об’єкт хоч і зійшов з перших рядків у ЗМІ, але небезпека і загроза від ворога все ще залишається", — заявив Федоров.

Окупація ЗАЕС: що відомо

Російські окупанти захопили Запорізьку АЕС у березні 2022 року. Промисловий майданчик станції зазнає періодичних обстрілів. Також окупанти цілеспрямовано перетворюють АЕС на військову базу, мінуючи все навколо.

На АЕС постійно присутні представники корпорації "Росатом". Їм бракує персоналу, оскільки українські працівники станції здебільшого відмовляються співпрацювати з окупантами.

За останніми даними Головного управління розвідки, що російські військові можуть здійснити чергову збройну провокацію на території ЗАЕС. Цього разу ворог планує застосувати важке озброєння. Водночас, за інформацією "Енергоатому", на ЗАЕС впродовж останнього часу ситуація не покращилась, а обладнання, до якого мають доступ окупанти, фактично деградує.

Нагадаємо, раніше науковець Володимир Борисенко заявив, що потенційна аварія на Запорізькій АЕС не є настільки небезпечною, як Чорнобильська катастрофа. Пʼять зі шести енергоблоків станції перебувають у холодному стані. Тож спричинити витік радіації насправді непросто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 16:07