Впіймали на крадіжці сонцезахисних окулярів: лідер норвезької партії подав у відставку (відео)

Бьорнар Мокснес, який є лідером парламентської партії Норвегії Rødt, подав у відставку. Раніше стало відомо, що він поцупив сонцезахисні окуляри Hugo Boss в аеропорту Осло. 

Про це повідомляє місцеве видання Haugesunds Avis.

"Це була неймовірна приємна подорож протягом 11 років, і я хочу сказати про це більше, але спочатку про велику річ літа: я взяв ті сонцезахисні окуляри з магазину в Гардермуені. Я зробив велику помилку, і я зробив її набагато гіршою тим, як я впорався з нею надалі. Мені дуже шкода за це, і я хочу попросити за це вибачення", — написав Мокснес на своїй сторінці у Facebook. 

Він наголосив, що за останні тижні багато разів запитував себе, як він міг зробити таку дурницю, але не має відповіді на це.

"Але я абсолютно впевнений, що якщо я зробив щось не так, то я повинен прийняти наслідки цього", — пише Мокснес.

Політик також пояснив, що є дві причини його рішення про відставку. 

"Перш за все, я не хочу, щоб мої помилки торкнулися найближчих людей. Одна справа, що я це чую, а зовсім інше, що це впливає на тих, кого я люблю найбільше", — додав він.

Крадіжка в аеропорту Осло: що відомо

Інцидент стався 16 червня цього року, коли Мокснес перебував у приватній поїздці, а 30 червня про це написали місцеві ЗМІ. Сам він заявив, що нібито забув, що взяв окуляри з собою з магазину, тоді як поліція вважає, що аксесуар він вкрав навмисне.

На прес-конференції наступного дня після публікації в пресі Мокснес назвав інцидент ганебним та попросив вибачення. Водночас він отримав підтримку від кількох політиків у партії та був готовий повернути магазину 3000 норвезьких крон за ці окуляри (11 тис. грн за курсом НБУ).

Мокснес пішов на лікарняний 3 липня, через три дні після того, як стало відомо, що його спіймали на крадіжці. У вівторок, 18 липня, він продовжив лікарняний на тиждень. Протягом цього часу він також кілька разів змінював пояснення того, що сталося в магазині в аеропорту.

Нагадаємо, у Подільському районі Києві у громадянина США, який від початку війни навчає військовослужбовців тактичної медицини, викрали рюкзак. Зловмисником виявився 29-річний місцевий житель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.07.2023 21:10