Фото: fakty.ua

Вбивство української біженки у Норвегії: з'явились нові подробиці трагедії

У вівторок, 4 липня, у Норвегії жорстоко вбили 30-річну біженку з України. У скоєному підозрюють її 30-річного партнера з Азербайджану, з яким загибла має спільну дитину.

Про це повідомляють "Факти".

Зазначається, що жінка приїхала в цю країну на початку року разом з дворічним сином. Катерина Кожома родом з міста Тернівка в Дніпропетровській області. За словами подруги загиблої, у Катерини практично не було родичів, оскільки всі померли, а залишилася тільки сестра. 

Ще до від'їзду в Норвегію жінка працювала у Києві на керівній посаді в IT-компанії. У неї був чоловік-азербайджанець на ім'я Михайло. У пари у 2020 народився син, але згодом між ними з'явилися розбіжності, і з України жінка поїхала тільки з сином.

Проте Михайло дістався до міста Берген та знайшов дружину і сина. Вже там українка звернулася в поліцію. Але поліцейські поставилися до всього лояльно і дозволили батькові навідуватися до сина.

Подруга загиблої жінки згадує, що незадовго до смерті Катерина ще викладала світлини в соцмережі, а 7 липня її не стало: подробиці трагічного вечора не розкриваються. Українку з множинними ножовими пораненнями знайшли співробітники готелю, в якому вона проживала. Вони викликали поліцію і швидку допомогу. Катерину госпіталізували, але лікарі врятувати її не змогли — жінка померла в реанімації.

У вбивстві підозрюють її чоловіка — 30-річного Михайла: його затримали правоохоронці в той же день біля готелю. Він мав дозвіл на тимчасове перебування в Норвегії до 2024 року. Зараз чоловік перебуває в слідчому ізоляторі.

Поліція заявляє, що дитини в момент вбивства поруч з мамою не було. Служби передали дитину жінці, яка за нею доглядає, а сестра загиблої вже зайнялася оформленням необхідних документів з опіки над дитиною.

У Норвегії українку кремують, а урну з прахом відправлять на батьківщину, щоб близькі змогли її поховати.

Нагадаємо, у серпні 2022-го в Німеччині підпалили дитячий садок для українських біженців. За декілька днів до цього будинок для біженців атакували із застосуванням запальних пристроїв. А у січні 2023 року у Берліні троє чоловіків напали на двох біженок з України. Нападники розмовляли російською.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 21:45