Подорож в серце пірамід

08 ЛИСТОПАДА 2017 14:55

Щоб відвідати Велику піраміду Хеопса, любителям історії і археології можливо скоро стане зовсім необов'язково летіти в Єгипет.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News  

Проект «Піраміди в 3D» покликаний допомогти тим, хто бажають вчинити віртуальний тур в саме серце одного з семи чудес світу, єдиного, такого, що зберігся до наших днів.   

Учені використали метод візуалізації, що називається мюонною томографією: з його допомогою можна глибоко проникати в тверді об'єкти. Робота над проектом йде в паризькому Інституті інноваційного збереження спадщини - того самого, що проводив експеримент по скануванню піраміди і виявив в ній порожнечі і таємну кімнату.   

Його співзасновник Мехді Таюбі говорить:  

«Завдяки новим технологіям ми зможемо як би телепортуватися в Єгипет, увійти до піраміди. Нове у світі віртуальної реальності - це те, що тепер ви можете зробити це не ізольовано, самостійно, а відправитися у віртуальний тур разом зі своєю сім'єю або друзями. І на додаток ви зможете проникнути в ті місця, до яких в реальності, в справжній піраміді у вас немає доступу».   

Йдучи за провідником, група віртуальних туристів зможе пройти в піраміду, відвідати Велику галерею, Королівську палату, а також побачити, що знаходиться нагорі 4500-річної споруди, куди доступ звичайній публіці закритий.

 

Світ, 08.11.2017 14:55