Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Подробиці нічної атаки по Україні: скільки ворожих ракет і "шахедів" збили сили ППО

У ніч на 7 червня російські окупанти завдали ударів ракетами та ударними безпілотниками типу "Шахед" по об’єктах критичної інфраструктури України. Сили протиповітряної оборони збили усі п'ять крилатих ракет та більшість ворожих дронів.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Військові зазначили, що росіяни атакували Україну зі стратегічної авіації — бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області та ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ — РФ та мис Чауда — Крим.

"Усього було застосовано п'ять крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА Shahed-131/136", — йдеться у зведенні військових.

Там зазначили, що відбивали повітряний напад  мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних сил.

"У результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та п'ять крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях", — додали у Повітряних силах.

Робота ППО 7 червня. Скільки вдалось збити ракет і шахедів

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нічний обстріл України 7 червня: що відомо

Нагадаємо, у ніч на 7 червня, після 02:38, у столиці України та більшості областей пролунали сигнали повітряної тривоги. Були зафіксовані пуски крилатих ракет. За кілька годин до цього Повітряні сили попереджали про зліт чотирьох російських бомбардувальників Ту-95. Військові не вказували назву російського аеродрому, звідки було зафіксовано активність ворожої авіації.

Також ввечері 6 червня російські загарбники випустили по території України іранські дрони-камікадзе типу "Шахед".

Вже після пусків ракет вночі у Хмельницькій області було гучно. У регіоні лунали вибухи — вони пов'язані із ракетною атакою ворога. Перші звуки вибухів жителі області чули після 04:00. Вдруге неспокійно у регіоні було після 04:30. Відбої повітряних тривог почалися о 04:59.

Раніше стало відомо, що у ніч на 7 червня Польщі разом із союзниками довелось підняти військові літаки у повітря через ракетну атаку Російської Федерації на Україну.

За даними Київської ОВА, протягом всієї ночі 7 червня ворог атакував область безпілотниками та ракетами. Внаслідок ворожих ударів сталася пожежа на одному з промислових обʼєктів на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 07:52