Знищення російської техніки. Скріншот з відео

Погано маскували: українські морпіхи виявили та знищили заховану гармату окупантів (відео)

Сили оборони України виявили на полі бою замасковану гармату "Гіацинт-Б" і знищили її.

Відповідне відео успішної операції опублікував командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За його словами, це результат роботи артилеристів морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.

Вони виявили та знищили замасковану ворожу 152-міліметрову гармату 2А36 "Гіацинт-Б".

Гармата "Гіацинт-Б": що відомо

Радянська причіпна гармата калібру 152 міліметрів розроблена на Пермському машинобудівному заводі ще і листопаді 1968 року. Згодом відбулася значна кількість її модернізацій. Тому і зараз відповідає сучасним вимогам: має велику вогневу потужність, надійна і мобільна, може транспортуватися на будь-які відстані залізничним, водним і повітряним транспортом, здатна виконувати складні завдання у всіх родах військ.

Призначена для придушення й знищення живої сили, вогневих засобів і бойової техніки противника, що перебувають на марші, в місцях скупчення й опорних пунктах. Гармата придатна до використання в різноманітних погодно-кліматичних умовах.

Гармата має напівавтоматичний затвор, гідропневматичний акумулятор, який використовує енергію відкочування, ланцюговий досилач для роздільного досилання снаряда та гільзи із зарядом в камору ствола, піддоном із гідродомкратом для стрільби при вивішених колесах, двошвидкісний механізм вертикального наведення.

Гармата 2А36 також має нарізний ствол калібром 152 міліметрів. Довжина ствола разом з дульним гальмом — 8 197 міліметрів.

Нагадаємо, що протягом минулої доби Збройні сили України ліквідували 490 російський військових. Також знищено системи протиповітряної оборони ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 16:07