Скріншот з відео

Поліцейські Харкова встановили майже 250 осіб, які планували бійку в центрі міста

Харківські правоохоронці встановили 245 осіб, які 27 лютого готували масову бійку в центрі міста. Вони хотіли провести заворушення біля ТЦ "Нікольський". 

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко. Бійку планували здійснити представники молодіжного руху "Редан", що виник у Росії.

Усього до відділів поліції запросили 245 осіб, 215 з яких — неповнолітні. Серед учасників було 149 хлопців та 66 дівчат. У затриманих вилучили 17 ножів, кастетів та газових балончиків.

Станом на 27 лютого поліцейські склали вже 72 протоколи за фактом вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 184 КУпАП (стосовно батьків неповнолітніх). 

Також поліціянти провели близько 100 процесуальних та слідчих дій, зокрема невідкладних обшуків.

"Ця робота триватиме з метою встановлення всіх організаторів бійки, яка готувалась за участю неповнолітніх! Понад 250 поліцейських працювали з 14:00 до ночі, а оперативники та слідчі продовжать працювати ще тривалий час надалі", — написав начальник ГУНП Володимир Тимошко.

Нагадаємо, 27 лютого не лише у Харкові, а також у Полтаві, Києві, Житомирі, Львові та Івано-Франківську підлітки руху "Редан" збиралися для масових бійок. У поліції зазначали, що це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.02.2023 12:16