Поліція ідентифікувала водія мікроавтобуса під час теракту в Барселоні

21 СЕРПНЯ 2017 12:44

Поліція Каталонії заявляє, що ідентифікувала головного нападника в Барселоні, розшуки якого ведуться по всій Європі. Також продовжуються обшуки в будинках інших ймовірних терористів, інформує TrueUA з посиланням на DW.

Іспанська поліція з'ясувала особу водія, який на минулому тижні скоїв наїзд на натовп людей в центрі Барселони. Про це вранці в понеділок, 21 серпня, повідомила в Twitter каталонська поліція, не називаючі ім'я терориста. Проте каталонський регіональний міністр внутрішніх справ Хоакім ФОРН заявив місцевому радіо, що «все вказує на те, що водій фургона - це Юнес Абуяакуб».

22-річний марокканаць Абуяакуб перебуває в розшуку вже кілька днів. Каталонська влада повідомила, що його розшукують по всій Європі. За даними поліції, загалом до нападів в Іспанії причетними вважаються 12 нападників. 

Також поліція продовжує обшуки у зв'язку з терактами. Вранці в понеділок, 21 серпня, поліція обшукала одну з квартир в місті Ріполі в 100 кілометрах від Барселони. Було вилучено дві сумки та коробку з речами, передає газета La Vanguardia.

В минулу суботу, 19 серпня, поліція також обшукала будинок імама Абдельбакі ес-Сатті, якого підозрюють у заснуванні терористичної ячейки, яка організувала напади. Він проповідував в мечеті в Ріполі. Поліція не виключає, що він міг загинути в результаті вибуху в одному з будинків в місті Альканар, де зловмисники, ймовірно, готувалися до скоєння терактів.

Матеріали за темою:
Світ, 21.08.2017 12:44