Фото: скриншот із відео

Полігони, бази палива, склади боєприпасів: у Криму виявили понад 200 військових об'єктів Росії

Журналісти опублікували інтерактивну карту анексованого Кримського півострова. На ній містяться 223 чинні, тимчасові та законсервовані військові об'єкти Росії. 

Про це повідомили на сайті "Крим.Реалії".

Як зауважують журналісти, на мапі зображені військові аеродроми з інфраструктурою, пункти та місця базування кораблів, суден і катерів, доки, арсенали, склади озброєнь, продуктів та ОСН, військові містечка, військові частини, казарми, штаби та пункти управління, парки військової техніки та місця чергування засобів ППО, полігони та навчальні центри; деякі підприємства військово-промислового комплексу.

Усі ці дані з точними координатами та фотографіями розміщені на інтерактивній мапі, яку створили журналісти, фрілансери, військові експерти.

"Нам важливо поінформувати нашу аудиторію про рівень мілітаризації Кримського півострова. Ми хочемо попередити кримчан про небезпеку, пов'язану з цими місцями. Адже безліч людей живе в безпосередній близькості від військових об'єктів РФ. А враховуючи широкомасштабні військові дії, які веде Росія проти України, ці місця несуть особливу небезпеку для оточуючих", — розповів автор карти, журналіст Ігор Токар.

За словами журналіста Кирила Овсяного, ця мапа складена з актуальних супутникових знімків Planet Labs за 2023 рік, на яких видно, що справді відбувається в окупованому Криму. Там можна розглянути у деталях, де і яку небезпеку несуть військові та інші об'єкти, пов'язані з Міноборони РФ та іншими російськими силовими відомствами.

Переглянути карту можна за посиланням: https://www.radiosvoboda.org/a/crimea-military-bases-map/32397787.html?lang=ru.

Нагадаємо, компанія Google опублікувала декілька нових супутникових знімків України. На них видно, як за час війни Росія зруйнувала та спустошила українські міста. Нові знімки, ймовірно, було зроблено ще у березні 2022 року. Однак і на них чітко видно руйнування — наслідки боїв біля Києва, руйнування аеропорту у Гостомелі, міст в Ірпені та дамбу в селі Козаровичі на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 14:17