Черги вантажівок поблизу кордону з Польщею. Фото зі соцмереж

Польські перевізники блокують один із пунктів пропуску на кордоні лише в денний час, — ДПСУ

Ситуація на кордоні з Польщею залишається непростою. Зараз заблокованими є чотири пункти пропуску. В бік України в черзі перебувають приблизно 3 700 вантажівок.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на коментар речника Держприкордонслужби України Андрія Демченка. Він нагадав, що в четвер, 23 листопада, учасники блокади розпочали свої дії ще на одному пункті пропуску "Медика" — "Шегині".

Інформацію про це ДПСУ отримала від польських колег, а до цього отримали лист, у якому йшлося про те, що блокування відбуватиметься з 23 по 26 листопада переважно в денний час з 10 до 21 години за київським часом.

Відповідно ввечері 23 листопада польські прикордонники поінформували Держприкордонслужбу України, що блокування знято, відповідно інтенсивність руху для вантажівок на цьому напрямку відновилася. У п'ятницю, 24 листопада, після 10 години поляки відновили блокування цього напрямку.

Станом на ранок в бік України з польського боку кордону черга в цьому пункті пропуску налічувала приблизно 1 400 вантажівок. Водночас Демченко зазначив: ДПСУ не виключає, що кількість вантажівок на всіх напрямках може бути й більшою.

Окремо офіцер уточнив, що на кордоні зі Словаччиною рух вантажівок наразі не заблокований.

"Після нетривалого блокування на кордоні зі Словаччиною інтенсивність руху залишається такою, як і раніше. Але через дії, які вчиняються на території Польщі, вантажопотік зріс. Черга становить близько 400 вантажівок (до 6 листопада черг на цьому напрямку не було)", — підсумував Андрій Демченко.

Нагадаємо, що, за словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача, Україна ініціює створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на українсько-польському кордоні. Також планується евакуація водіїв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.11.2023 13:15